Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 02:11 - Като прогоним руската агентура ще заживеем като бели хора
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4978 Коментари: 5 Гласове:
30

Последна промяна: 15.07.2014 02:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Процъфтяването на България ще дойде след раздялата със съветските паметници"

Иво Инджев  март 4, 2012

В деня на изборите без реален избор в Русия една руска правозащитничка и депутат пожела по своя инициатива да поощри българите да се освободят от съветската символика под формата на паметници. За тази нейна теза можете да научите от едно нейно интервю, което повечето българи няма да чуят в националния ни ефир…

След интервюто на Петър Волгин с Валерия Новодворская от „Демократически съюз“ излъчено по програма Хоризонт на Българското национално радио на 3 март 2012 г., от сайта Юрочикаго са се свързали с депутатката, за да й предадат, че е била чута в България.
Неочаквано за тях тя е поискала да допълни вчерашното си интервю и да каже още няколко думи на българите, и по точно една похвала, и едно предупреждение
за опасността за малка България от домогванията на руския бизнес, който несъмнено е свързан с КГБ. В интервюто тя приветства  инициативата за разделянето ни с паметниците на съветската армия.
—————
В. Новодворская:
«Поискаме ли днес да назовем една независима политическа и обществена фигура в Русия, с необикновена смелост изказваща неудобни за Кремъл истини и поставяща безпощадна диагноза на своята страна, няма как да пропуснем символичното име на Валерия Новодворская.
Родена през 1950 г. в Беларус, тя още през 70-те години си спечели славата на един от най-категоричните дисиденти, противници на самата същност на комунистическия съветски режим. Първият й арест в КГБ е през 1969 г. по обвинение в антисъветска агитация и пропаганда. От 1970 до 1972 г. към нея прилагат изпитаното средство на наказателната психиатрия.
Освидетелствана в зловещо известния институт “Сербски” в Москва, Валерия Новодворская е въдворена в лудница с диагноза “шизофрения, параноидално развитие на личността” . Безброй са протестните й действия в борба със системата, в които участва през годините на разлагащия се, но все още безмилостен комунизъм. Съдена е на три пъти, прекарва години в затвори и лагери, арестувана е десетки пъти преди и след началото на перестройката.
Основател е на антикомунистическата партия Демократически съюз. През май 1991 г. при Горбачов я съдят по обвинение в опит за насилствено събаряне на държавния строй. Излиза от затвора след провала на августовския пуч и забраната на Компартията.
Днес Валерия Новодворская е един от малкото принципно демократични политици, винаги с неудобни мнения и акции, както за управляващите в Кремъл, така и за почти изцяло опитомената руска опозиция. Нейната публицистика и изявления печатани и препечатвани главно в Интернет са продължение на най-светлите традиции на руското свободомислие, на онази смелост в отстояване на убежденията, която не се спира и пред саможертва.» (Мediapool.bg)

Ето какво казва Новодворская в телефонния разговор с Петър Стаматов от Юрочикаго ( с малки съкращения поради неясноти в аудиофайла, който може да бъде чут в списвания от българи сайт в Чикаго):

Петър Стаматов: Чух Ви по българското радио. Много се радвам, че се изказахте по българското радио, за да обрисувате ситуацията в Русия. Понеже много хора се заблуждават относно реалната ситуация във Вашата страна.

Валерия Новодворская: Струва ми се, че е много трудно човек да се заблуди, относно ситуацията в Русия.

П. С.: Заблуждават се, че съществува някаква алтернатива.

В. Н.: …Жалко, че вашият водещ не ме попита за България. Там, според мен те имат хубава инициатива, за премахването на паметниците на съветската история.

П. С.: (Обяснява защо и как не е чул цялото и интервю за българското радио.)

В. Н.: Не, за България той (радиожурналиста) не ме попита нищо. А аз тъкмо се канех да се порадвам, че най-накрая в България се случва нещо хубаво.

П. С.: Кажете тогава няколко думи.

В. Н.: Руската телевизия, с голямо неудоволствие и даже с нотка на изумление, не е очаквала тя от България такова поведение. Тя (телевизията) се изказа по повод намерението на България най-накрая да приключи с артефактите от съветското минало. В Грузия вече не първи паметник премахват. Там вече няма и опити да се купува премахващият се паметник или пък да се възпроизвежда на друго място. Първоначално руснаците са имали намерение да изкупят всички съветски паметници и да ги поставят на „Поклонния хълм” (Поклонная гора) в Москва. За да не пропадало „доброто”…От прибалтийските страни те (руснаците) също не са очаквали нищо хубаво… И изведнъж България! Най-надеждното звено! (Каламбур с популярното в Русия ТВ-състезане „Слабое звено”.) Най-здравото в съветско-варшавската верига. А нали България се считаше за толкова надеждна, че за пътуване до там (на съветските граждани) пускаха с голямо желание, още при първо поискване, с разрешение на Районният комитет (на партията – КПСС) на Златни пясъци.
Далеч не по същият начин стояха нещата с пътуванията до Югославия, например, която се оценяваше много по-различно. Също така и Унгария, след въстанието и Чехословакия – след 1968. А България беше толкова надеждна! Просто родната сестричка Альонушка! И изведнъж и България се стяга да приключи със съветското минало! Моите поздрави! Това е много правилен път! Така както хората се избавят от каменните истукани, така те се избавят и от други неприятности от съветското минало. Например от беден живот. Защото започват да гледат не назад, а напред. И разбират до каква степен те са живеели лошо. Така че в тези страни, които премахват съветските монументи, се повишава качеството на жизненото равнище. Това е линия от една и съща верига. Така че намеренията на България са съвършено правилни. Пътят към процъфтяването минава през свалянето на паметниците от съветския период. А промените в Русия ще настъпят, когато видя, че са погребали Ленин и са свалили червената петолъчка над Кремъл. Да, и когато народът да направи своя западен избор и престане да гласува за комунистите.

П. С.: Вашият съвет е да не се гласува на тези избори?

В. Н.: Да, естествено! Ние ги бойкотираме.

П. С.: Добре, тогава. А каква е следващата стъпка, защото изборите, така или иначе, са предопределени? За в бъдеще, какво трябва да се прави?

В. Н.: Да се скъсат всички контакти с властта, с комунистите и фашистите и да се просвещава народа.

П. С.: Ясно. В България има голям процент руснаци и в последно време около 200 000 (двеста хиляди) човека са получили българско гражданство. Това е много голямо число. Нашата страна наброява седем милиона жители. Наскоро чух тези числа от познат журналист.

В. Н.: Главната опасност е внедряването на чекисти за бъдещи цели. Те имат много хора, на които ще им бъде купено гражданство. Те ще започнат да гласуват по съответния начин. И ако те придобият недвижимост, в един прекрасен ден- ние предупреждавахме чехите, и … страната вече не е твоя. А дявол знае чия! Навярно имат желание частично да възстановят Варшавския договор. Те не правят нищо без причина.

П. С.: Непременно ще предам думите Ви.

В. Н.: В Чехия също продаваха на който им попадне и без да питат, а после се ужасиха. Възникнаха сложности с взимането на решения.
Те се внедряват навсякъде. И в Латвия е голяма неприятност.
Естония веднага взе решение да не продава никому (недвижимост). Те правят само съвместни предприятия.
Във Финландия и Швеция също.
А в Латвия „гонеха гаргите” и после се оказа, че в Юрмала всички курортни заведения са изкупени от руснаци. С цел последващо присъединяване.

П. С.: Вие наистина ли смятате, че Русия може да се окаже чак толкова опасна?

В. Н.: Да, много е опасна! Иска ли питане след това, което се случи с Грузия?
П. С.: Да кажем, че е опасна за най-близките си съседи?

В. Н.: Да, за по-далеч ( на Русия) не ще й стигнат силите. Но България е много малка и също се намира наблизо. Разбира се, че няма да си „отворят устата” за САЩ. Даже и за Украйна няма да се протегнат. Не им е залък за техните уста.

П. С.: Но за Украйна те се стараят. Поне така ми се струва?

В. Н.: Но не им се удава много добре. С Янукович нещо не случиха. Там братята също мислят за своето си благо. Тези братя на московските „братя” нещо не искат много да им дават. Те не са отчели, че Янукович също е мафия, от Донецката.
А след като в Грузия поне нещо им се удаде те започнаха да се прокрадват и към Латвия. Много голям е процентът на руснаците там – 40%.

Така че България да се пази!
Това не са безобидни инвеститори. КГБ инвестира.
У нас сега няма независими предприемачи от КГБ. Ако е независим то той или шие терлици, като Ходорковски, или живее разорен в Лондон.
У нас (в Русия), за да имаш бизнес, означава да се договориш с тях. А те могат много да си поискат. От Прохоров как поискаха, за да може той да разиграва комедии на президентските избори?
А изборите са напълно контролирани. Всеки ще си вземе своето. Прохоров ще получи малко повече, отколкото Путин е разчитал. Путин нарочно го е избрал, за да получи 2-3%, за легитимация на изборите, но хората не са глупави и Прохоров може да вземе до 7%. Ако не го „отрежат”.

Нека България отчита всичко това!
Става дума за независимостта на страната. В Латвия те имаха подготвен за провеждане веднага на нов референдум. Но сега, след една четвърт подкрепа за признаването на руския език, това е безсмислено. А иначе те се готвеха да проведат и втори, за получаване на гражданство, на всички желаещи. Без знанието на езика и конституцията. Т.е. на откровени врагове.

Щеше да последва и трети референдум – за териториална автономия. А Вие разбирате какво значи това?
Руски паспорти, териториална автономия, а после възниква някакъв конфликт, идват „миротворци” и следва сценарият с Абхазия и Южна Осетия. Така че те не са се успокоили.

Предупредете всички в България!

И преди да дават гражданство трябва да проверяват откъде се е взел и ако не отговаря на определени критерии, просто да не получава.

 



Тагове:   Русия,   путин,   МОЧА,   путинките,


Гласувай:
39


Вълнообразно


1. vmir - Светла й памет на Новодворская.
15.07.2014 07:28
Беше от малкото достойни, които не оставят духа на руснаците да заспи съвсем. Без такива като нея, Русия или нямаше да съществува днес, или щеше да бъде място, където диваци се дебнат и си пускат стрели, за да си отнемат собствеността един от друг.
цитирай
2. get - Светла й памет на Новодворская!
15.07.2014 19:59
Светла й памет на Новодворская!
цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
15.07.2014 20:54

Мир на праха й!

цитирай
4. jelezov - "За мъртвите или добро, или ...
16.07.2014 13:23
"За мъртвите или добро, или нищо!" Кощунство е прилагането на този принцип за пачаври като Новодворская.
цитирай
5. shtaparov - Забележи осемте "минуса&...
18.07.2014 16:47
Забележи осемте "минуса" приятелю- те явно са сложени от хора,на които при чуждата агентура им е добре и не желаят тя да ни остави на мира,понеже те самите може да пострадат!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961769
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол